PROMOCIJA RICOUNTA

U Rijeci je prošli petak na Sveučilišnom kampusu održan promocija projekta RICOUNT (Razvoj i implementacija cjeloživotnog obrazovanja uporabom novih tehnologija). RICOUNT je projekt Sveučilišta u Rijeci kojem je cilj omogućiti što većem broju građanstva cjeloživotno učenje putem multimedijalnih edukativnih videa dostupnih na internetu.

Image

Preko on-line platforme, dostupne na stranici www.ricount.uniri.hr, svi zainteresirani mogu potpuno besplatno učiti razna tržišno potrebna znanja koja im mogu olakšati zapošljavanje. 

Svoju potporu projektu dali su ministar obrazovanja Željko Jovanović, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, poznati glumac Rade Šerbedžija te predsjednik HGK – Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić. U svojim uvodnim riječima naglasili su kako je važno nastaviti s podupiranjem projekta RICOUNT  jer je cjeloživotno obrazovanje ključ za razvoj Hrvatske.

Image

Image

 

Image

Ivan Roje, voditelj projekta predstavio je zanimljivu prezentaciju koja se sastojala od niza videa, animacija i multimedijalnih efekata zorno prikazujući prednosti i potencijal uporabe novih tehnologija u edukaciji.

Predstavljen je i projektni tim te mogućnosti i primjene njihovih proizvoda kao inovacija u obrazovanje odraslih. Cjelokupno rješenje projekta RICOUNT omogućava građanima, ali i privatnom sektoru da na jednostavan i efikasan način educiraju sebe ili svoje zaposlenike, u neograničenom broju i uz velike uštede.

Image

Projekt su do sada prepoznali renomirani partneri kao što su Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Jadran Galenski Laboratorij, YabadooIT Marketing te mnogi drugi.

Glavna prednost opisanog modela obrazovanja je u činjenici da polaznici sami biraju mjesto, vrijeme i tempo kojim žele učiti.

Uskoro će biti dostupno verificiranje znanja i certificiranje polaznika u sklopu Sveučilišta u RijeImageci.

Pogledajte što su prisutni rekli o projektu u kratkom promotivnom videu.

http://www.youtube.com/watch?v=AeOU7EqAi5M

Više fotografija pogledajte na sljedećem linku:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.762560763756870.1073741829.618813038131644&type=3

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s