Napisati EU projekt lako, pitaj nas – kako?

Imaš ideju? Želiš je realizirati, a nemaš love da svoju ideju pretvoriš u stvarnost?

EU fondovi_Ricount

Ne brini, ulaskom Hrvatske u EU, za nas građane Hrvate dogodile su se neke značajne stvari o kojima smo prije mogli samo sanjati… Sloboda putovanja po Europi, sloboda zaposlenja u bilo kojoj zemlji Unije, jeftiniji razgovori u roaming–u i sl. Ono što je zbilja cool, ulaskom Hrvatske u EU, otvoren je pristup strukturnim i investicijskim fondovima i programima Europske unije. Što to znači za nas? To znači da će Hrvatska u periodu od 2014. – 2020. imati na raspolaganju nešto više od osam milijardi eura, što znači svake godine možemo povući oko milijardu i dvjesto milijuna eura za projekte izgradnje željeznice, mostova, novih škola, poboljšanje obrazovnih programa i još mnogo toga. Za usporedbu u pretpristupnom fondu IPA, Hrvatska je u razdoblju 2007. – 2013. imala na raspolaganju oko 800 milijuna eura.

EU fondovi

Novac za projekte financirane iz EU može povući bilo tko – to može biti NGO, privatni ili javni sektor, bitno je imati ideju koja je inovativna i koja se temelji na politikama Europske unije kao što su pametni, uključeni i održivi rast, sigurnost i građanstvo i sl.
Postavljen je izazov. Da li Hrvatska ima snage, sposobnosti i znanja privući tu ogromnu količinu novca koji joj se nudi iz Europe?
Odgovor leži u svima nama.

RICOUNT tim prepoznao je potrebu te intenzivno radi na izradi edukativnih multimedijalnih online modula koji će ti pomoći da gotovo besplatno naučiš sve o EU strukturnim fondovima i programima (step – by – step edukacija od projektne ideje do realizacije projekta), te da stečeno znanje provjeriš i dobiješ certifikat da si EU projektni menadžer. Fora, zar ne?
Ostani u kontaktu, prati nas i uskoro ćeš moći upisati najavljene module i postati projektni menadžer za EU fondove i programe EU.
Upusti se u avanturu učenja zajedno s nama, jer znanje je moć! 🙂

piše: Goran Lučin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s